Bewonersavond 7 november 2018

Bewonersavond grondwater op peil 4 april 2018, Oranjekerk

Bewonersavond 'grondwater op peil!' op 7 november in de Oranjekerk, Rozenlaan 20. Aanvang 19.30 uur 

Eindelijk gaat de grondwateraanvulling voor de Bloemenbuurt van start om de houten funderingspa­len onder water te houden. Maar hoe gaat dat dan in zijn werk? Ook hebben we nieuws over de Gravenbuurt. Er komt serieus onderzoek. De 'initia­tiefgroep Grondwater op peil!' (actieve bewoners en ondergetekende) organiseert deze avond. De initiatiefgroep GOP bestaat uit huiseigenaren uit de Graven- en Bloemenbuurt. Ons motto is natte palen en droge voeten en het liefst zo snel mogelijk. Nu is het eindelijk zo ver.

Op 14 februari vierden we met de gemeente en het hoogheemraadschap de start van de aanleg van de persleiding naar de put in de Akkerwindestraat voor de aanvoer van oppervlaktewater naar het leidingenstel­sel in de Bloemenbuurt.
Inmiddels is ook de pomp geplaatst en zijn maatrege­len genomen in de Erasmussingel om een goede wateraanvoer te regelen. Ophoging van het grondwa­terpeil begint nu en is nodig om de houten palen onder water te houden en te behoeden voor verdere aantas­ting door paalrot.
Ook de nieuwe riolering in de Bloemenbuurt heeft al een wat hogere grondwaterstand tot gevolg. We hopen u te zien op 7 november in de Oranjekerk. Met een hartelijke groet teken ik namens de 'initiatief­groep Grondwater op peil!' Ruud van Workum (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Klik hier voor het volledige artikel in pdf

Lees ook het artikel hierover in de BOK-krant (3e pagina)